четвер, 22 жовтня 2009 09:30

Toyota вважає можливою відмову від бензину

Toyota вважає можливою відмову від бензину

Toyota вважає за можливе відмову від бензину і повний перехід на електричні та водневі двигуни, сказав президент корпорації

Стратегічним напрямком розвитку автомобільної промисловості стане поступова відмова від бензину і перехід до екологічно чистих машин на електричних і водневих двигунах. Таку думку висловив на прес-конференції в Токіо президент найбільшої у світі автомобілебудівної корпорації Toyota Акіо Тойода. Його зустріч з журналістами була організована в рамках "Токіо мотор-шоу", що проходить у виставковому центрі "Макухарі-месі" в передмісті японської столиці.

Президент корпорації підкреслив, що Toyota не пов"язує своє майбутнє з економічними і вкрай успішними зараз гібридними бензиново-електричними автомобілями, які вона першою у світі запустила на ринок. Вони лідирують зараз за обсягом продажів в Японії. Легкова машина такого типу Toyota Prius, зокрема, у вівторок була проголошена в країні "автомобілем року".

"Це зовсім не означає, що ми повністю пов"язуємо свій розвиток з гібридами, - сказав А. Тойода. - У майбутньому, мабуть, відбудеться поділ ринку на електромобілі для поїздок на близькі відстані і машини на водневих батареях для далекого пересування". Президент Toyota підкреслив, що його компанія не пов"язує свої стратегічні плани з бензином, виходячи з наростаючої значення екологічних проблем, передає ІТАР-ТАРС.

Гібридні машини корпорація розглядає лише як етап в переході до електромобіля. На "Токіо мотор-шоу" вона представила серію їх різних моделей. Особливий інтерес відвідувачів привертає чотиримісний електромобіль FT-EVП, який на повній зарядці проходить 90 км. Компанія вважає, що цього в принципі достатньо для поїздок в межах міста.

Для більш далеких подорожей вона готує машини, які пересуваються за рахунок енергії з"єднання водню з киснем, який є у повітрі. Паливо для них отримують з морської води, а побічним продуктом такої їзди стає тільки екологічно чиста водяна пара.

Представники Toyota на мотор-шоу повідомили, що розробка машин на водневих батареях йде швидше, ніж очікувалося, включаючи вирішення питання про вкрай високу собівартість подібних автомобілів.

За матеріалом: Прайм-Тасс

Зараз ви читаєте новину «Toyota вважає можливою відмову від бензину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути