понеділок, 14 червня 2021 17:16

Бензин і дизпальне подорожчали — оприлюднили нові ціни

Мінекономіки оприлюднило середню вартість пального. Для бензинів установили ціну 25,82 грн/літр, для дизпального – 22,09 грн/літр. З них вираховується гранична ціна реалізації пального в роздрібі в другій декаді червня.

Автор: Олена Луценко
  З урахуванням граничних торговельних націнок максимальна ціна на бензин у роздрібних мережах не повинна перевищувати 30,82 грн/л, на дизпальне – 29,09 грн/л
З урахуванням граничних торговельних націнок максимальна ціна на бензин у роздрібних мережах не повинна перевищувати 30,82 грн/л, на дизпальне – 29,09 грн/л

"На підставі розрахунків Нафтогазу визначена середню вартість 1 літра дизельного пального ULSD 10 ppm, яка становить 22,09 гривень, та 1 літра бензину автомобільного GASOLINE 10 ppm, яка становить 25,85 гривні за літр", – повідомляє Мінекономіки.

На початку місяця середню вартість бензину й дизпального розрахували на рівні 24,92 грн/л і 20,91 грн/л відповідно. Зараз бензин подорожчав на 0,9 грн/л, ДП – на 1,18 грн/л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається з цінами на бензин і дизпальне

З урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на бензин у роздрібних мережах не має перевищувати 30,82 грн/л, на дизпальне – 29,09 грн/л.

14 травня Кабмін запровадив державне регулювання роздрібних цін на бензин і дизельне пальне. За постановою дозволена максимальна роздрібна націнка в 5 грн на бензин і 7 грн на дизельне пальне. Нафтогаз подає розрахунки Міністерству економіки щомісяця до 1, 11 і 21 числа.

2 червня Кабмін вніс зміни до методики визначення середньої гуртової ціни на бензин і дизельне пальне. АЗС можуть встановлювати свої надбавки від цієї ціни.

До методики додали витрати на зовнішнє логістичне забезпечення та інші витрати, передбачені зовнішньоекономічним контрактом у сумі $27 за тонну.

Зараз ви читаєте новину «Бензин і дизпальне подорожчали — оприлюднили нові ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути