середа, 20 листопада 2019 06:30

Банківська реформа в Україні пройшла успішно - Світовий банк

Банківська реформа в Україні пройшла успішно - Світовий банк
Світовий банк відмітив українську банківську реформу. Фото: Уніан

Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен заявила, що банківська реформа в Україні реалізується успішно, а її відкат може знову дестабілізувати банківський сектор.

Кахконен підкреслила, що "виконана протягом останніх п'яти років Національним банком України та органів влади дійсно вражає", повідомляє УНІАН.

Разом з тим вона нагадала про проведене очищення банківського сектора, в ході якої була закрита майже половина банків, і про створення сильного банківського нагляду, що відповідає міжнародним стандартам.

Ці реформи стабілізували банківський і фінансовий сектор. Дуже важливо зберегти цю стабільність і не скасовувати ніякі реформи. Скасування ключових реформ може дестабілізувати банківський сектор знову. І нікому це зараз не потрібно, - сказала Кахконен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зросте економіка за підсумками року: прогноз

При очищенні банківської системи України за 2014-2017 роки Національний банк прийняв рішення про виведення з ринку 96 банків. У тому числі 33 банки стали неплатоспроможними в 2014 році, ще 33 - в 2015-му, 21 - в 2016-м і 9 - в 2017 році. За оцінками Фонду гарантування вкладів, банківська криза обійшлася Україні, великим вкладникам і бізнесу в 190-200 мільярдів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Банківська реформа в Україні пройшла успішно - Світовий банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути