середа, 20 листопада 2013 13:28

"Банкіри бігають туди-сюди" - експерт вірить, що іноземний капітал повернеться в Україну

"Банкіри бігають туди-сюди" - експерт вірить, що іноземний капітал повернеться в Україну
Фото: btb.tv

Для європейських банків український ринок низькодохідний, високоризикований.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив економіст та фінансовий аналітик Ерік Найман, коментуючи вихід іноземного капіталу з країни.

"В Європі криза. Саме тому Європейський центральний банк наполягає на тому, щоби західні банки скорочували об'єм активних операцій. Європейські банкіри прийняли рішення, що для них Україна - складний ринок. Він для них низькодохідний, високоризикований, тому вони і йдуть. банки втратили гроші і оцінюють свою діяльність, судячи з минулого. Банкіри часто діють як стадо. У одного вийшло - і всі за ним побігли, у іншого не вийшло - всі побігли в іншу сторону. Бігають собі туди-сюди", - наголосив експерт.

Водночас, він наголосив, що банки повернуться: "Певно, коли закінчиться криза в Європі. А на це ще піде близько декількох років".

Окрім того, Найман додав: "Не варто очікувати низьких відсоткових ставок. Для тих, хто розміщує депозити буде вигода, а для тих, хто намагається взяти кредити, то навпаки. Все інше - технологічно. Варто сказати, що українські банкіри багато чого вже навчились, тому вони спроможні легко замінити європейських колег. Звичайно, що шкода від того, що вони йдуть. Проте це не критично, і це не проблема".

"Щодо банківської системи, то в наступному році не відбудеться істотних змін. Певно, відбуватиметься органічне зростання", - резюмував експерт.

Нагадаємо, з початку 2013 року з України пішло вже шість банків з іноземними капіталом. А з 2009 року - 17. Нещодавно Raiffeisen Bank International повідомив про плани з продажу своєї "дочки" - Райффайзен Банку Аваль.

Зараз ви читаєте новину «"Банкіри бігають туди-сюди" - експерт вірить, що іноземний капітал повернеться в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути