вівторок, 23 січня 2018 04:20

Банкір Курченка отримав найм'якше покарання за розорення банку

Банкір Курченка отримав найм'якше покарання за розорення банку
Мільярдер Сергій Курченко. Фото: www.mukachevo.net

Колишній заступник директора Департаменту інвестиційної діяльності "Брокбізнесбанку" Юрій Виноград отримав м'який вирок за участь у виведенні 1,44 млрд грн з цієї фінустанови.

Про це свідчить вирок Подільського райсуду Києва від 9 січня цього року, передають "Наші гроші".

Згідно з вироком, Виноград засуджений до п'яти років позбавлення волі умовно. Також він відшкодував державі 5 тисяч гривень.

Це покарання є м'якшим від найнижчої межі по інкримінованих Винограду злочинах. Також колишньому топ-менеджеру "Брокбізнесбанку" не призначено додаткові покарання (заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна).

Вироком від 9 січня суд затвердив угоду Винограда із заступником генпрокурора Юрієм Столярчуком про визнання винуватості. Один з колишніх керівників "Брокбізнесбанку" визнав себе винним у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича, а саме в окремому структурному підрозділі Сергія Курченка, заволодінні чужим майном та приховуванні важливих документів.

У вироку вказано, що Юрій Виноград надав показання, які викривають членів злочинної організації та мають доказове значення для встановлення обставин по виведенню 1,44 млрд грн з "Брокбізнесбанку" та інших злочинів, вчинених вказаною організацією.

Виноград взяв безпосередню участь у незаконному виведенні 1,44 млрд грн з "Брокбізнесбанку" у січні 2014 року шляхом видачі кредитів фіктивним фірмам, підконтрольним Курченку. Винограда призначили на високу посаду у банку, не зважаючи на те, що він не мав необхідних знань, навичок та досвіду для роботи у банківській сфері.

Юрій Виноград пропрацював на посаді заступника директора Департаменту інвестиційної діяльності "Брокбізнесбанку" з 20 січня по 27 лютого 2014 року. Шляхом підроблення офіційних документів він отримав повноваження приймати одноосібні рішення щодо діяльності банку. Зокрема, ухвалювати рішення щодо надання кредитів.

Виноград уклав кредитні договори з фіктивними фірмами, на рахунки яких було перераховано 14,29 млрд грн. Наразі "Брокбізнесбанку" не повернути кредити на загальну суму 1,44 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печерський суд проявив "гуманність" до Курченка

Також Виноград виніс з банку особливо важливі офіційні документи і де вони зараз – невідомо.

11 червня 2014 року Національний банк України припинив діяльність комерційного "Брокбізнесбанку", що належить олігарху-втікачу Сергію Курченку.

"Ураховуючи пропозиції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "Брокбізнесбанк", керуючись вимогами чинного законодавства правління Національного банку України прийняло рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "Брокбізнесбанк".

Таким чином, з 11 червня 2014 року відкликаються банківська ліцензія, генеральна ліцензія на здійснення валютних операцій та розпочинається процедура ліквідації зазначеного банку", - повідомляла прес-служба Нацбанку.

Зараз ви читаєте новину «Банкір Курченка отримав найм'якше покарання за розорення банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути