середа, 28 березня 2012 10:49

Азаров поставив завдання: напоїти українців вдосталь молоком

Азаров поставив завдання: напоїти українців вдосталь молоком
Микола Азаров хоче будувати більше ферм. Фото: kmu.gov.ua

Уряд серйозно занепокоєний роботою Міністерства аграрної політики у сфері розвитку тваринницької галузі.

Про це на засіданні уряду сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

За його словами, після декількох нарад з фахівцями галузі та учасниками ринку були зроблені висновки, що альтернативи розвитку вітчизняного виробництва немає і Україна сама зобов'язана забезпечувати себе продукцією тваринництва.

"За роки незалежності поголів'я великої рогатої худоби скоротилось майже в 6 разів. 4,5 млн голів для країни з населенням в 46 млн людей це вкрай мало. Тому і яловичина, і молоко коштують надто обтяжливо для гаманців більшості українців. Як наслідок, у м'ясному раціоні українця яловичина становить тільки 18% замість рекомендованих медициною 40%. Споживання молока майже наполовину менше від раціональних норм харчування", - наголосив прем'єр.

Азаров сказав, що треба вирішити питання, які умови має створити держава, щоб бізнес активно входив у структуру виробництва м'яса.

"Від Міністерства аграрної політики я чую: підтримувати треба тільки крупно-товарне виробництво. Безумовно це магістральний напрямок вирішення проблеми, але якими темпами відновлюється крупно-товарне виробництво? Фактом є те, що механізми дотацій не спрацювали на розвиток саме виробництва. Минулого року збудували значно більше, ніж за попередні роки - 26 молочно-товарних ферм. Поточного року планується збудувати удвічі більше - ще 40 ферм", - розказав Азаров.

Голова уряду наголосив, що сьогодні господарі корів годують країну.

"Якщо про них забути і 10 років готувати комплекси, то вийде як в анекдоті: "А по дорозі до світлого майбутнього годувати ніхто не обіцяв", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров поставив завдання: напоїти українців вдосталь молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути