Ексклюзиви
середа, 23 січня 2013 09:51

Азаров на 99% знизив вартість дозволів на розробку родовищ

Азаров на 99% знизив вартість дозволів на розробку родовищ
Фото: mingas.ru

Кабінет міністрів знизив на 99% плату за надання поза аукціоном спеціальних дозволів на розробку родовищ в рамках угоди про розділ продукції (УРП).

Про це йдеться в постанові уряду №24 від 9 січня, пише "РБК-Україна".

Плата, яка раніше становила 100% від початкової вартості спецдозволу, встановлена ??на рівні 1%.

"За надання дозволів без проведення аукціону з метою виконання угод про розподіл продукції стягується збір у розмірі 1% початкової ціни продажу такого дозволу на аукціоні", - сказано в документі.

Стартова вартість спецдозволу визначається за спеціальною методикою, виходячи із запасів ділянки або родовища, надійності оцінки цих запасів та їх підтвердження. За даними НАК "Надра України", раніше обсяг коштів, зібраних за видані спецдозволу, коливався від 300 млн грн до 620 млн грн.

Як повідомляє видання "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело в Мінприроди, зниження плати було затверджено за наполяганням компанії Shell, яка в іншому випадку відмовлялася приступати до розробки Юзівської площі.

"Компаніям Shell і Chevron передають дозволу на значні площі, аналогів яким ще не було, і сума платежів повинна була бути досить значною. Однак в результаті переговорів з Shell уряд пішов назустріч добувачеві, - говорить співрозмовник видання. - Зараз питання в тому, чи буде в України свій газ чи нам доведеться втридорога купувати російське паливо". Офіційні коментарі в міністерстві не надали.

У Shell зазначили, що задоволені досягнутим компромісом.

Зараз ви читаєте новину «Азаров на 99% знизив вартість дозволів на розробку родовищ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути