Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2012 10:00

Китай погодився позичити "Нафтогазу" $3,6 мільярда

Китай погодився позичити "Нафтогазу" $3,6 мільярда
Фото: tsn.ua

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" підписала кредитну угоду з Державним банком розвитку Китаю (China Development Bank Corporation) про залучення $3,656 млрд під державні гарантії для реалізації проектів заміщення газу вугіллям.

Про це повідомила прес-служба віце-прем'єра Юрія Бойка.

За її даними, у рамках програми передбачається реалізація чотирьох інвестиційних проектів з різними періодами початку їх реалізації та завершення, що дозволить Україні суттєво зменшити імпортозалежність і підвищити енергетичну безпеку держави, а також значно наростити валові обсяги внутрішнього виробництва і споживання в результаті впровадження сучасних технологій та будівництва відповідної інфраструктури.

Використання на об'єктах теплоенергетики технологій водовугільного палива і будівництво заводів газифікації вугілля дозволить щорічно заміщати близько 4 млрд куб. м природного газу вітчизняним вугіллям, забезпечить стабільний ринок для збуту близько 10 млн тонн вугілля на рік, а також створить нові робочі місця та дозволить щорічно економити до $1, 5 млрд.

Нагадаємо, вартість обслуговування кредитної лінії становитие $2 млрд 395,722 млн (без ПДВ).

Термін дії кредитної лінії - 19 років (2012-2031 роки). У тому числі чотири роки - для підготовки та узгодження затверджених проектів та підписання індивідуальних кредитних угод. Термін дії індивідуальних кредитних угод - 15 років.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України і Державний банк розвитку Китаю в липні 2012 року підписали протокол про співпрацю із заміщення споживання природного газу вугіллям. У рамках програми передбачається реалізувати низку проектів з перекладу вітчизняних об'єктів теплоенергетики на використання водовугільного палива, а також будівництва заводів з газифікації бурого і кам'яного вугілля в Луганській, Донецькій та Одеській областях за технологією Shell, апробованої в Китаї.

Верховна Рада дозволила надання державних гарантій за кредитом CDBC на суму 29,5 млрд грн для реалізації проектів по заміщенню природного газу вугіллям вітчизняного видобутку.

У серпні Кабінет міністрів схвалив залучення "Нафтогазом" кредиту CDBC на суму $3,656 млрд для реалізації проектів по заміщенню природного газу вугіллям вітчизняного видобутку.

Зараз ви читаєте новину «Китай погодився позичити "Нафтогазу" $3,6 мільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути