пʼятниця, 26 жовтня 2012 13:13

Україна продає Ірану вугілля попри санкції, які покладені на цю країну - джерело

Україна продає Ірану вугілля попри санкції, які покладені на цю країну - джерело
Українські постачальники вугілля вирішили освоїти цей ринок обсягом майже $25 млн на місяць. Фото: board.com.ua

Іран продовжує купувати вугілля, незважаючи на санкції Заходу, використовуючи посередників, численні банківські рахунки і кораблі-примари.

Після того, як Євросоюз і США ввели відносно Ірану жорсткі санкції, намагаючись змусити його відмовитися від продовження ядерної програми, багато іноземних компаній, включаючи судноплавні, відмовилися працювати з Ісламською республікою. Але за словами джерел в галузі, Україна продовжує забезпечувати Іран коксованим вугіллям і коксом - найважливішими видами сировини для виробництва сталі.

"Іран раніше купував багато коксованого вугілля в Австралії для виробництва коксу, але тепер цього немає, оскільки крупні компанії не хочуть робити цього, тому що вони на виду. Тому Іран почав купувати кокс в Україні", - сказало джерело у вугільному бізнесі.

Вугілля не підпадає під дію санкцій, але ЄС минулого тижня заборонив продаж Ірану сталі, тому попит на вугілля в країні виріс.

"Іран - одна з найбільш швидкорослих країн в плані виробництва сталі, тому йому потрібно більше сировини для сталі", - сказало інше джерело в Європі.

Українські постачальники вирішили освоїти цей ринок обсягом майже $25 млн на місяць. За словами джерел, в операціях часто задіяні ланцюжок брокерів і різні платіжні схеми з використанням декількох валют, включаючи рублі.

"Нам запропонували продати (коксований) вугілля Ірану, і вони купують все більше останнім часом, - сказав один з українських виробників вугілля. - Ми провели декілька операцій, але не безпосередньо, а через інші країни - Сирію і Ліван".

Охочим торгувати з Іраном доводиться придумувати різні схеми, говорять джерела.

Зараз ви читаєте новину «Україна продає Ірану вугілля попри санкції, які покладені на цю країну - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути