Ексклюзиви
четвер, 17 жовтня 2013 11:42

Азаров хоче дозволити італійцям і французам розробляти Чорноморський шельф

Азаров хоче дозволити італійцям і французам розробляти Чорноморський шельф
Eni та Electricite de France можуть бути допущені до видобутку нафти і газу на Чорноморському шельфі. Фото: obozrevatel.com

Кабінет міністрів хоче залучити до видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря енергетичні компанії Eni (Італія) і Electricite de France (EDF).

Про це сьогодні повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

"Сьогодні ми розглянемо проект розпорядження, яке дає старт видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря за участю провідних міжнародних енергетичних компаній: Eni (Італія), Electricite de France (Франція)", - сказав Азаров.

За його словами, в рамках зазначеного інвестиційного проекту обсягом до $4 млрд до кінця поточного десятиліття очікується збільшення щорічного видобутку нафти і газу на 2-3 млн тонн умовного палива.

На українському шельфі Чорного моря нині працює держкомпанія "Чорноморнафтогаз". Крім того, ще в квітні 2006 року Vanco International, 100% "дочка" американської Vanco Energy Company, перемогла в конкурсі на право укладення угоди про розподіл продукції (УРП) в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки площею 12,96 тис. кв. км і глибинами від 70 до більш ніж 2 тис. м.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче дозволити італійцям і французам розробляти Чорноморський шельф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути