вівторок, 21 серпня 2012 09:19

Apple стала найдорожчою за всю історію компанією

Apple стала найдорожчою за всю історію компанією
Apple готується представити свій новий iPhone 12 вересня. Фото: karpatyua.net

Apple Inc. досягла рекордної за всю історію капіталізації, побивши рекорд, який протягом 13 років утримувала інша технологічна компанія - Microsoft Corp.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

На хвилі оптимізму серед інвесторів, пов'язаного з майбутнім виходом нової версії iPhone, акції компанії подорожчали на 2,6% - до $665,15 на закриття торгів у Нью-Йорку в понеділок, що відповідає капіталізації в $623,5 млрд. Це вище $616, 3 млрд, які на піку інтернет-буму, в грудні 1999 року коштував виробник ПО Microsoft (тепер компанія оцінюється ринком лише в $258 млрд).

Apple готується представити свій новий iPhone 12 вересня. За неофіційними відомостями, смартфон отримає новий дизайн і низку нових функцій, матиме більший за розмірами екран, що може забезпечити високий попит на пристрій в світі. Від продажу iPhone компанія отримує близько 70% свого прибутку.

Акції Apple в цьому році вже подорожчали вже на 64%, а з січня 2007 року - більш ніж у 7 разів, і компанія стала найдорожчою в світі, далеко обігнавши нафтогазову ExxonMobil з її $406 млрд капіталізації.

Поки акції Apple б'ють рекорди, папери соціальної мережі Facebook знижуються. В понеділок вони коштували в один з моментів вже $19, що в 2 рази нижче ціни розміщення під час IPO в травні.

Нагадаємо, за статистичними даними, продуктивність працівника Apple в 149 разів вища, ніж у середньостатистичного українця.

Зараз ви читаєте новину «Apple стала найдорожчою за всю історію компанією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути