четвер, 17 березня 2011 16:37

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Японія хоче закрити фондові біржі, поки вони остаточно не завалились

Японія хоче закрити фондові біржі, поки вони остаточно не завалились

Влада Японії пропонує тимчасово закрити фондові біржі країни і призупинити торгівлю на ринку FOREX.

З відповідною пропозицією виступили сьогодні представники верхньої палати парламенту Японії.

За їх словами, такі дії допоможуть уникнути негативних наслідків для фондового ринку на тлі подій в країні, що пережила найсильніший за 140 років землетрус і яка перебуває на порозі ядерної катастрофи через обстановку на атомній електростанції (АЕС) "Фукусіма".

Катастрофа вже встигла значно вплинути на фондовий ринок Японії, який "просідав" протягом двох торгових сесій поспіль. Під час торгової сесії 14 березня 2011 року індекс Nikkei обвалився на 6,18%, що стало найбільш значним спадом індексу з жовтня 2008 року. Торгова сесія 15 березня  принесла ще більші втрати - Nikkei опустився більш ніж на 10%. За ці два дні капіталізація фондового ринку знизилася на 626 млрд дол.

Зазначимо, що за ці два дні ринкова вартість оператора аварійних атомних станцій "Фукусіма" - японської енергетичної компанії Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) скоротилася на 18 млрд дол. Під час торгових сесій інвестори виводили кошти з акцій TEPCO, котирування якої досягли мінімального значення за 27 років. Експерти відзначають, що TEPCO чекають великі збитки через вибухи на АЕС і компанія, ймовірно, не зможе повернутися до прибутковості протягом наступних 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Японія хоче закрити фондові біржі, поки вони остаточно не завалились». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути