Ексклюзиви
середа, 16 березня 2011 15:28

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Японія заморозить інвестиції в Україну?

Японія заморозить інвестиції в Україну?

Стихійні і техногенні лиха на Далекому Сході ведуть до заморожування інвестицій Японії в Україну.

Таку думку висловили експерти аналітичної групи Da Vinci.

"Після подій березня 2011 року в Японії офіційний Токіо заморозить український вектор інвестицій, як і багато інших третьорядних напрямів експансії японського капіталу, строком мінімум до кінця поточного року. Відновлення внутрішнього ринку стане новим пріоритетом для японських груп впливу", - йдеться в аналітичному огляді компанії.

Нагадаємо, київська міська влада 28 січня 2011 року підписала меморандум про наміри з японською корпорацією Itochu з надання комунальному підприємству "Київський метрополітен" кредиту на 30 років під 1,5% річних для будівництва метро на Троєщину.

У Da Vinci також прогнозують зменшення обсягів поставок з Японії в першій половині 2011 року: більше половини японського імпорту в країну становлять автомобілі.

Разом з тим експерти групи сумніваються, що за цей період японських виробників можуть витіснити з українського ринку європейські чи вітчизняні компанії.

Крім того, за їхньою оцінкою, українським компаніям не вдасться взяти участь у програмах з відновлення інфраструктури Японії.

"Ключовим фактором оцінки наслідків і відновлення економіки Японії залишається подолання аварій на АЕС. У зв'язку з цим ми зберігаємо можливість перегляду оцінки економічних перспектив Японії в бік погіршення в разі негативного сценарію розвитку подій на аварійних АЕС", - зазначено в огляді.

Зараз ви читаєте новину «Японія заморозить інвестиції в Україну?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути