вівторок, 15 березня 2011 16:38

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Українська економіка падатиме услід за японською - експерти

Українська економіка падатиме услід за японською - експерти

Український ринок втратив майже 10% за останні декілька торгових сесій. Якщо ситуація в Японії продовжить погіршуватися, то, безумовно, нас чекає подальше зниження.

Таку думку висловив керівник аналітичного управління інвестиційної компанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко.

"Потенціал зниження досить значний, особливо якщо взяти до уваги наш стрімкий ріст у кінці минулого - початку поточного року. Слабка ліквідність і відсутність попиту може призвести до падіння ще на 10-15%", - зазначив він.

У свою чергу, портфельний керівник інвестиційної компанії Concorde Capital Максим Слобідський вважає, що розростання масштабної ядерної кризи змушує інвесторів з песимізмом оцінювати економічні наслідки землетрусу і цунамі в Японії.

"Учасники торгів побоюються, що стихійне лихо спричинить серйозні економічні наслідки не тільки для Японії, але й ставить під удар відновлення світової економіки", - заявив експерт.

За словами провідного ризик-менеджера інвестиційної компанії Dragon Capital Руслана Балабана, негатив, який прийшов з Японії, охопив світові майданчики, і вітчизняний ринок не став виключенням.

"Український ринок сьогодні відкрився гепом вниз - зниження становило близько 2% за індексом УБ в перші 5 хвилин торгів. Масові продажі були зафіксовані по більшості індексних паперів, де за деякими падіння досягало 5%. Покупцям не вдалося закрити геп і в другій частині торгвої сесії індекс перейшов з ще більшим зниженням на рівні 4%. Надалі ринок буде залежати від розвитку ситуації в Японії, оскільки масштаби катастрофи, як і раніше важко оцінити і невизначена ситуація щодо АЕС також не додає впевненості інвесторам", - спрогнозував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Українська економіка падатиме услід за японською - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути