неділя, 28 жовтня 2012 00:59

"Якщо ми не змінимо структуру економіки, світова інфляція розквітне в Україні"

"Якщо ми не змінимо структуру економіки, світова інфляція розквітне в Україні"
Треба вирівнювати платіжний баланс, тому що інфляція в нас заходить через імпорт, підкреслює Сугоняко Фото: file.liga.net

Прямої залежності України від Федеральної резервної системи США, яка зараз буде друкувати долари, та Європейського центрального банку, який також відпускає курс, немає. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

"Опосередкована є, але вона проявиться згодом. Це кроки в бік розкрутки світової інфляції. Кричить про це одна Німеччина. Вони пам'ятають 1923 рік, коли людина заходила в ресторан, платила, а поки виходила, вже доплачувала. Для України ці кроки є страшними у перспективі двох-п'яти років. Бо до нас ітиме імпорт світової інфляції. У нас близько 50 відсотків ВВП – це експорт. Якщо ми не змінимо структуру економіки, світова інфляція розквітне в Україні. Урешті-решт ми отримаємо повторення 1993 року – гіперінфляцію, яку буде дуже важко пережити", - наголосив він.

За словами Сугоняки, аби запобігти цим ризикам треба вирівнювати платіжний баланс, тому що інфляція в нас заходить через імпорт.

"Зміцнювати гривню як єдиний платіжний засіб на території України. Позбутися залежності від долара. Але це – політичне питання. Нам потрібна влада, якій довірятимуть. Тоді довірятимуть і гривні", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВВП України впаде до 1,7% - E&Y

Повне інтерв'ю з Олександром Сугоняком читайте у журналі "Країна" № 41 (144) за 25 жовтня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо ми не змінимо структуру економіки, світова інфляція розквітне в Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути