Ексклюзиви
середа, 23 травня 2018 16:17

Яких пільг позбавили ветеранів

Яких пільг позбавили ветеранів
Конституційний суд скасував ряд медичних, житлово-комунальних і телекомунікаційних пільг для ветеранів праці. Фото: "То є Львів"

В Україні ветеранів праці позбавили ряду пільг. Конституційний суд визнав рішення законним.

Істотно обмежили пільги ветеранам праці та особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Їх позбавили права безкоштовного проїзду в комунальному пасажирському транспорті. Також права безкоштовного санаторно-курортного лікування з компенсацією вартості проїзду, повідомили у прес-службі КСУ.

Крім того, скасували ряд медичних, житлово-комунальних і телекомунікаційних пільг. Щоб отримати інші пільги, розмір середньомісячного доходу сімей ветеранів з розрахунку на одну особу за останні 6 місяців не має перевищувати норму, встановлену Кабміном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки грошей пільговики отримають на відпочинок

За рішенням суду, пільги ветеранам праці не пов'язані з соціальними ризиками. Це форма винагороди громадян за їхні трудові заслуги.

Щоправда неконституційним було визнано положення закону, яким скасовується право громадян достроково за 1,5 року вийти на пенсію у разі розірвання трудового договору не з вини працівника.

Учасники бойових дій не втратять ні свого статусу, ні пільг у зв'язку із завершенням АТО та початком операції Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Яких пільг позбавили ветеранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути