вівторок, 08 травня 2018 12:34

Порахували, скільки грошей пільговики отримають на відпочинок

Порахували, скільки грошей пільговики отримають на відпочинок
Держава за свій рахунок гарантує певним пільговим категоріям курортно-санаторне лікування. Фото: vasilkivrda.gov.ua

В Україні встановили граничну вартість путівок на санаторно-курортне лікування. Ними держава за власний рахунок забезпечує певні пільгові категорії.

Вартість таких путівок визначена наказом Мінсоцполітики від 4 квітня 2018 року № 471. Він діє з 1 січня поточного року, пише "Юрлига".

Гранична вартість путівки 6822 (379) грн без ПДВ встановлена для осіб з числа постраждалих учасників Революції гідності та АТО, які отримали інвалідність внаслідок війни. Також для тих, хто отримав інвалідність внаслідок загального захворювання чи є інвалідом з дитинства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку грошову допомогу отримають ветерани у травні

Для категорій осіб з інвалідністю з наслідками травм, захворюваннями хребта та спинного мозку вартість путівки становитиме 20 685 (591) грн без ПДВ.

Для учасників АТО, постраждалих учасників Революції гідності вартість путівки (ліжко-дня) визначена в розмірі 8186 (454,8) грн із ПДВ.

Для громадян, які супроводжують осіб з інвалідністю I групи вартість путівки становитиме 5730 (318,3) грн з ПДВ. Це не стосується тих, хто супроводжує осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку.

З 1 грудня 2017-го в Україні до 1700 грн зріс рівень прожиткового мінімуму. Розмір соціальної допомоги теж підвищився. Оскільки він безпосередньо пов'язаний із рівнем прожиткового мінімуму.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, скільки грошей пільговики отримають на відпочинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути