неділя, 17 травня 2020 21:10

Як знайти роботу в умовах жорсткої конкуренції

Як знайти роботу в умовах жорсткої конкуренції
На сайтах пошуку роботи нові вакансії найкраще переглядати зранку. Фото: pexels.com

Через карантин змінилися тенденції на українському ринку праці. Зросла конкуренція. Пошукачі мають підлаштовуватися під нові правила, якщо хочуть отримати роботу.

Кому вдасться швидко працевлаштуватися в умовах жорсткої конкуренції, зокрема, якими рисами характеру потрібно володіти, пояснює Work.ua.

Цілеспрямованість

В умовах карантину компаніям довелося звільнити частину працівників. Тому конкуренція за робочі місця зараз зросла. Щоб працевлаштуватися, важливо поставити мету і наполегливо йти до неї. Найперше необхідно визначити, яку посаду хочете отримати. Далі оновіть резюме та прокачайте навички, яких не вистачає. В останньому допоможуть безкоштовні курси, тренінги та вебінари. Щоб зацікавити роботодавця, підготуйте супровідний лист, що можете запропонувати компанії. На сайтах пошуку роботи постійно моніторте схожі вакансії.

Організованість

Складіть план, за яким шукатимете нову роботу. Наприклад, вранці обов'язково проглядайте свіжі вакансії, записуйте пропозиції у блокнот. Резюме можна надсилати у другій половині дня. Тоді наступного дня чекайте дзвінка від рекрутера. Не варто надсилати резюме всім підряд. Це зайва трата часу. Крім того, ви можете розгубитися, коли до вас почнуть телефонувати з усіх компаній одночасно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкуренція зросла: українці згодні на менші зарплати, аби тільки працювати

Рішучість

Спробуйте щось нове. Якщо ніколи не працювали віддалено, а зараз з'явилася така можливість, то варто погоджуватися. Це шанс отримати хорошу посаду у великій компанії, навіть якщо живете далеко від офісу. Затребуваними стають інтернет-професії. Якщо вам підходить така робота, влаштовує зарплата, змінюйте свою спеціальність.

В Україні кількість офіційно зареєстрованих безробітних на 12 травня зросла до 486,7 тис. людей. З початку запровадження карантину безробітних стало на 197 тис. осіб більше, розповів під час години запитань до уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Як знайти роботу в умовах жорсткої конкуренції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути