середа, 13 травня 2020 16:10

Конкуренція зросла: українці згодні на менші зарплати, аби тільки працювати

Конкуренція зросла: українці згодні на менші зарплати, аби тільки працювати
Малий і середній бізнес пропонує на 10-15% менші зарплати, ніж були раніше. Фото: pixabay.com

З початком послаблення карантину ринок праці пожвавився. Зросла активність як пошукачів, так і роботодавців, розповіла Gazeta.ua Юлія Дрожжина з експертно-аналітичного центру "Хедхантер Україна".

"Українці раніше активно розміщували та оновлювали резюме. Зараз взялися за безпосередні пошуки та стали відгукуватися на вакансії. Роботодавці також почали приймати остаточні рішення по тих резюме, які придивилися під час карантину", - каже Дрожжина.

За її словами, активізувалися галузі, які з об'єктивних причин були на паузі протягом двох місяців.

"З'являються вакансії у готельно-ресторанній сфері, непродуктовому рітейлі. Заклади поступово відновлюють роботу, а тому потрібен персонал", - пояснює експерт.

Додає, що активно роботу шукають спеціалісти на початку кар'єри та без досвіду роботи. Відгукуються на вакансії кур'єри, касири, спеціалісти з продажів у залах, офіс-менеджери, перекладачі, маркетологи, багато бухгалтерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали активніше шукати роботу - Нацбанк

"На одну вакансію надсилають у середньому 12-18 резюме. Наприкінці 2019-го - початку 2020 року було по 6-8 резюме. Це пов'язано з тим, що певна частина людей залишилися без роботи через карантин, дехто повернувся з-за кордону. Є ті, хто планує змінити місце роботи, бо незадоволений умовами", - наголошує Дрожжина.

Каже, що компанії великого бізнесу поки не переглядають розміри заробітних плат. Водночас малий і середній бізнес пропонує на 10-15% менші заробітки, ніж були раніше. Крім того, пошукачі і самі згодні на менші зарплати, адже конкуренція за робочі місця зросла.

В Україні кількість офіційно зареєстрованих безробітних на 12 травня зросла до 486,7 тис. людей. З початку запровадження карантину безробітних стало на 197 тис. осіб більше, розповів під час години запитань до уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Конкуренція зросла: українці згодні на менші зарплати, аби тільки працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути