Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2013 10:55

Як заробити на зміні клімату?

Як заробити на зміні клімату?
Бізнес на глобальній зміні клімату. Фото: earth-chronicles.ru

Протистояти змінам клімату уже не можливо. До них треба адаптовуватися.

Про це Gazeta.ua розказав харківський кліматолог Володимир Копиленко.

"Це літо намагалися передбачити як дуже спекотне, бо усі синоптики порівнювали його з попереднім, - говорить Копиленко. - Але тепер літо на літо і рік на рік не схожі. Попереднього року страждали від аномальної спеки, а тепер фіксуємо аномальні скачки температури: на сході і півдні +35 С, на заході - всього 17".

За словами кліматолога, на зміні клімату можуть втратити власники готелів і розважальних комплексів у Карпатах.

"Через короткі зими і відсутність сніжного покриву постраждає гірськолижний туризм, - запевняє кліматолог. - Континентальний клімат може змінитися на морський. Збитків зазнає не тільки промисловість і сільське господарство. Степи рік за роком перетворюватимуться на пустелі і напівпустелі. На цьому зможуть заробити фермери з центральної і західної України, які здаватимуть свої землі в оренду тим, хто переїжджатиме з півдня у пошуках родючих земель".

Заробити зможуть також ті, хто виводитиме нові сорти фруктових дерев.

"Через малосніжні зими і спекотне літо можуть зникнути популярні фруктові дерева - персики і вишні. Треба виводити сорти, які будуть однаково стійкими до спеки і морозної погоди. Також знадобляться надсучасні препарати, які захищатимуть городину від нових шкідників, які заведуться у наших краях через зміни кліматичних умов", - зазначив чоловік.

Фармацевтам кліматолог радить працювати над виведенням нових ліків, які рятуватимуть українців від серцево-судинних захворювань у спеку та від інфекцій, які можна підхопити під час довгого перебування у водоймах.

"Бізнес можна робити і взимку, - каже Копиленко. - У березні ми стали свідками того, як снігопад паралізував життя у столиці. Державні комунальні служби не давали раду стихії. Чи не найкращим було б відкриття приватних фірм і створення спецбригади, які за гроші допомагатимуть комунальникам розчищати дороги від снігопадів і боротися з наслідками повеней".

Зараз ви читаєте новину «Як заробити на зміні клімату?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути