середа, 28 березня 2018 11:27

Як подорожчали солодощі за рік

Як подорожчали солодощі за рік
Причиною подорожчання солодощів стало зростання витрат виробника. Фото: Новое Время

2017 року вартість готової кондитерської продукції у середньому зросла на 8-10%.

Причиною подорожчання солодощів стало зростання витрат виробника. Торік вони збільшилися на 15-17%, пишуть "Українські новини".

"Виробники не змогли повністю компенсувати збільшення витрат на виробництво підвищенням ціни. 2018 року ціни продовжать зростати. Адже залежать від зростання цін на енергоносії, тарифів Укрзалізниці. Також від сезонних коливань ціни на сировину і збільшення фонду оплати праці в галузі", - заявив голова асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли посилять перевірки якості продуктів

Водночас в Україні до 1 липня 2019 року відтермінували дію нових стандартів до виробів з какао та шоколаду. Очікувалося, що вони почнуть діяти з 1 січня 2018 року.

"За європейськими нормами, "шоколадом" може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35 відсотків какао-продуктів. У молочному шоколаді має бути не менше 25 відсотків какао-продуктів і не менше 14 відсотків молочних продуктів. У білому шоколаді – не менше 20 відсотків какао-масла та 14 відсотків молочних продуктів. При цьому шоколадні цукерки з начинкою повинні містити не менше 25 відсотків шоколаду", - наголосила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

2018 року в Україні прогнозують подорожчання продуктів, товарів і послуг. Ціни в середньому зростуть на 8,9%. Водночас, до середини 2019 року, збережуться темпи інфляції. Хліб, ковбаси, кондитерські вироби, консерви, а також ринкові послуги - до кінця року подорожчають у середньому на 8,2%, йдеться у звіті НБУ.

Зараз ви читаєте новину «Як подорожчали солодощі за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути