четвер, 01 липня 2021 13:57

Як передати показники лічильника через портал 104 - інструкція

Показники лічильника газу можна внести на порталі споживачів газу України - 104. Також на сервісі можна звірити показники.

Автор: Олена Луценко
  Після реєстрації в особистому кабінеті можна передати показники лічильника
Після реєстрації в особистому кабінеті можна передати показники лічильника

Перед початком роботи зі 104 спершу потрібно пройти реєстрацію. Необхідно зареєструвати особистий кабінет, пишуть Факти ICTV.

Для реєстрації на 104 потрібна назва компанії-постачальника газу, номер особового рахунку, сума останнього платежу за газ або номер лічильника газу, номер мобільного телефону, адреса електронної пошти.

На одну електронну адресу можна зареєструвати один особовий рахунок. Під час реєстрації розробники рекомендують використовувати комп'ютер. Після введення всіх даних система запропонує вам погодитися з умовами щодо опрацювання персональних даних. Без згоди реєстрацію скасують.

Наступний етап - обрати зі списку постачальника природного газу. Якщо його нема в переліку, це означає, що реєстрація на сайті 104 і доступ до особового рахунку неможливі.

Після введення даних перевірте адресу електронної пошти. На неї через кілька хвилин надішлють лист з посиланням, за яким потрібно перейти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ подорожчав. Але не для всіх

Після реєстрації в особистому кабінеті можна передати показники лічильника.

Більшість газопостачальних компаній в Україні вимагають, щоб споживачі самостійно передавали показники лічильників із 1 по 5 число щомісяця. Це передбачено Кодексом газорозподільних систем, який затверджено постановою Нацкомісії з регулювання комунальних послуг від 30.09.2015.

"Якщо показники відсутні чи подані не за повний календарний місяць, то обсяг використаного газу визначається розрахунковим методом. Він затверджений державним регулятором галузі в Кодексі газорозподільних систем", — повідомляють на сайті Львів­газу. Пропонують споживачам надіслати смс-повідомлення, вказати інформацію в особистому кабінеті на сайті чи зателефонувати на стаціонарний номер.

Зараз ви читаєте новину «Як передати показники лічильника через портал 104 - інструкція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути