Ексклюзиви
четвер, 01 липня 2021 09:28

Газ подорожчав. Але не для всіх

Газ подорожчав. Але не для всіх
Тариф на газ в липні підніметься в ціні. Фото: pixabay.com

Газопостачальні компанії підняли місячні тарифи на газ для населення на липень. Ціни за паливо досягають 15,5 грн/куб. Наприклад, "Нафтогаз України" встановила місячний тариф на липень на рівні 13,13 грн/куб., у червні був 11,94 грн.

Однак підвищення не торкнеться більшості споживачів, оскільки з 1 травня діє річний тариф, який не можна збільшувати, повідомляє профільне видання "Газправда".

Базова річна ціна діятиме до квітня 2022 року. Її можна лише зменшувати. Саме на ці тарифи споживачів автоматично перевели з 1 травня. Водночас за бажанням люди можуть обрати й інші тарифні плани: місячні або сезонні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз під'єднує клієнтів через застосунок "Дія"

У липні базові річні фіксовані ціни коливатимуться від 7,80 грн/куб. і до 13,50 грн/куб. Більшість компаній установила ціни до 9 грн/куб. Але 19 постачальників продаватимуть клієнтам кубометр палива за ціною від 10 грн і до 13,50 грн.

Останнім часом працівники комунальних служб почали зловживати своїми повноваженнями й можливостями безпідставних стягнень коштів із людей. Платіжки про борг - це наслідок цих дій. Споживачам завжди потрібно самостійно цікавитися станом рахунку. Якщо виникає борг, провести звірку, направити листа. Пояснити, які є показники й проплати за певний період. Нехай нададуть письмову інформацію, як саме виник борг, розповів Gazeta.ua Володимир Бибик, адвокат Національної асоціації адвокатів України.

Зараз ви читаєте новину «Газ подорожчав. Але не для всіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути