понеділок, 21 грудня 2020 12:32

Як отримати компенсацію від комунальників за неякісні послуги

Як отримати компенсацію від комунальників за неякісні послуги
У заявці варто вказати, чому користувач вважає, що послугу надали не в повному обсязі. Фото: pixabay

Якщо комунальні послуги надають неякісно, споживач має право отримати компенсацію.

Для цього потрібно викликати у квартиру представника виконавця комунальних послуг для перевірки та фіксації проблеми. Прибути на місце повинні протягом доби з моменту отримання заявки від споживача, пише UBR.ua.

У заявці варто вказати, чому користувач вважає, що послугу надали не в повному обсязі, та у які терміни це відбувалося. За результатами перевірки складають акт-претензію, який підписує споживач та виконавець комунальної послуги або керуючий.

"Якщо факт неякісного надання послуги підтвердиться, виконавець або керуючий багатоквартирного будинку зобов'язаний перерахувати вартість комунальної послуги або послуги за весь період її ненадання, а також сплатити споживачеві неустойку", - каже членкиня Асоціації правників України Катерина Аніщенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прирівняти боржників за комуналку до аліментників: експерти пояснили наслідки

Якщо виконавець комунальної послуги або керуючий не прибули для підписання акта-претензії, документ можуть підписати споживач та мінімум ще двоє людей, яким теж неякісно надали послуги. Після цього акт-претензію відправляють рекомендованим листом виконавцю комунальної послуги або керуючому.

Вирішити долю заяви повинні протягом 5 днів і дати обґрунтовану відповідь. Якщо її не буде, то претензію автоматично вважатимуть визнаною.

За рік кількість боржників зросла на 300 тис. українців. Це 18% тих, хто невчасно виплачує свої зобов'язання. Загалом у реєстрі боржників налічується понад 2 млн людей, йдеться в даних Opendatabot.

Зараз ви читаєте новину «Як отримати компенсацію від комунальників за неякісні послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути