пʼятниця, 15 лютого 2013 15:27

Як купити житло за кордоном за меншу ціну, ніж у Києві?

Як купити житло за кордоном за меншу ціну, ніж у Києві?
Фото: liveinternet.ru

Квартири у грецьких Афінах дешевші, ніж на окраїні Києва.

Про це Gazeta.ua розповіла київська рієлтор Катерина Мисковець.

"Нерухомість у Європі подешевшала після кризи. Серед киян користуються популярністю квартири на курортах. Часто клієнти цікавляться нерухомістю у Греції, Туреччині і на Кіпрі. Щоб купити квартиру у грецьких Афінах, треба подати до податкової служби заяву і отримати реєстраційний податковий номер. Мінус один - там високі податки. Після укладення угоди про купівлю квартири чи будинку, доведеться 10 % від вартості об'єкту заплатити державі. Послуги нотаріуса коштують стільки ж, як у нас - 1-2 %. Для оформлення договору про купівлю-продаж треба мати з собою закордонний паспорт", - сказала Мисковець.

Однокімнатну квартиру в Афінах можна купити за 30-35 тис. євро.

"Квадратний метр житла там коштує 1-1,5 тисячі євро. На Кіпрі за 100-150 тисяч євро можна придбати віллу на березі Середземного моря. За 50 тисяч купити однокімнатну квартиру. Коли купуєте нерухомість, отримуєте візу F, яка дозволяє необмежений час жити в країні. Через 2-3 роки можна просити постійного громадянства. У "гарячий" сезон віллу можна здавати в оренду - по 3-4 тисячі доларів на місяць", - запевнила ріелтор.

Аби купити житло, треба після оглядин домовитися з власником і брокером, аби зняли його з продажу.

"Ціни на нерухомість у Європі можуть змінюватися залежно від пори року. Як правило, житло трохи дешевшає на зиму. Якщо якусь квартиру облюбували, треба заплатити завдаток - 1,5-2 тисячі євро. Тоді житло знімуть з продажу. У нього не водитимуть інших потенційних покупців-клієнтів. Його ціна тепер не зростатиме. Сума завдатку входить у вартість квартири", - пояснила Мисковець.

Зріс попит на нерухомість у Туреччині.

"В Анталії земля дорога - по 5 тисяч євро за сотку. А "однокімнатку" економ-класу можна придбати за 25-30 тисяч євро. Але найчастіше це житло у старих районах. Будинки старі, без консьєржки. Сусіди - в основному турки. Віллу на першій лінії від моря можна виторгувати за 100 тисяч. Судячи з того, якими темпами зараз росіяни і європейці скуповують турецьку нерухомість, через рік-два ваша вілла подорожчає удвічі", - зауважила ріелтор.

Вона додала, що власник турецької нерухомості, його дружина чи чоловік і неповнолітні діти мають право не покидати країну 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Як купити житло за кордоном за меншу ціну, ніж у Києві?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути