Ексклюзиви
понеділок, 26 жовтня 2020 17:38

Ахметову дозволили не платити 1 млрд грн за користування електромережами

Ахметову дозволили не платити 1 млрд грн за користування електромережами
Рінат Ахметов заощадив понад 1 млрд грн за користування державними електромережами. Фото: unsplash

Суд знову не задовольнив позов Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг до енергетичного монополіста ДТЕК щодо виплати за передачу електроенергії при експорті.

Таким чином Рінат Ахметов заощадив понад 1 млрд грн за користування державними електромережами, пише УНІАН.

Шостий апеляційний адмінсуд відмовився задовольнити апеляційні скарги "Укренерго" та НКРЕКП, залишивши без змін рішення, якими було задоволено позов "ДТЕК Західенерго". Кінцевий бенефіціар компанії - Рінат Ахметов. Цим же рішенням було скасовано низку положень постанови Нацкомісії з тарифів, які конкретизували обов'язки експортерів електроенергії сплачувати тариф за передачу електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіньові схеми на ринку електроенергії - головна ілюстрація масштабної корупції в Україні - експерт

Холдинг ДТЕК Ахметова, який є найбільшим експортером електроенергії, перестав платити тариф на передачу електроенергії при її експорті. Це пояснили тим, що експортери в країнах ЄС не платять тариф на передачу, а Україна взяла на себе зобов'язання щодо синхронізації свого законодавства з ЄС. При цьому ДТЕК через суди намагається отримати право не платити держкомпанії борг.

Госпсуд Львівської області відмовився задовольнити позов "Укренерго" до "ДТЕК Західенерго" про стягнення 425,8 млн грн заборгованості за договором надання послуг з передачі електроенергії.

Госпсуд Києва відмовився задовольнити позов "Укренерго" до ТОВ "Д.Трейдинг" Ахметова у стягненні 651 млн грн заборгованості за договором надання послуг з передачі електроенергії.

Підвищення будь-яких тарифів на електричну енергію в Україні призведе до зупинки підприємств хімічної промисловості, які випускають мінеральні добрива, що несе загрозу продовольчій безпеці країни.

Зараз ви читаєте новину «Ахметову дозволили не платити 1 млрд грн за користування електромережами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути