четвер, 15 жовтня 2020 12:12

Промисловці допускають зупинку низки заводів через підвищення тарифів на електроенергію

Промисловці допускають зупинку низки заводів через підвищення тарифів на електроенергію
Президент Союзу хіміків України Олексій Голубов: "Держава не знає, як платити за цими "зеленими" тарифами"

Підвищення будь-яких тарифів на електричну енергію в Україні призведе до зупинки підприємств хімічної промисловості, які випускають мінеральні добрива, що несе загрозу продовольчій безпеці країни.

Про це Інтерфакс-Україна повідомив президент Союзу хіміків України Олексій Голубов.

"Ми категорично проти підвищення тарифів на електроенергію в будь-якому варіанті, чи то генерація, передача або розподіл електроенергії. Це призведе до зупинки основних потужностей хімзаводів, які випускають мінеральні добрива. А це, у свою чергу, спричинить за собою дефіцит добрив, неврожай та інше, аж до появи загрози продовольчій безпеці України", - підкреслив він.

За його словами, зараз середня рентабельність хімпідприємств становить 1,3%.

"Підприємства балансують на межі збитковості і можуть зупинитися в будь-який момент. Якщо це станеться, то кому буде потрібна ця дорога електроенергія?", - зазначив Голубов.

При цьому він вважає, що постійне зростання тарифів на електроенергію пов'язане із завищеними цінами на "зелену" е/е СЕС і ВЕС.

"Держава не знає, як платити за цими "зеленими" тарифами. Чому це перекладають на плечі промисловості, яка і так ледь животіє? Будь-яке підвищення тарифів згубно позначається на всій промисловості", - констатував президент Союзу хіміків України.

Раніше "Укрзалізниця" і об'єднання підприємств "Укрметалургпром" виступили проти підвищення тарифів на передачу електроенергії. Найбільші феросплавні заводи України ініціювали введення мораторію на підвищення тарифів на передачу електроенергії.

НКРЕКП 7 жовтня схвалила проект постанови про підвищення на 30% на грудень 2020 року тарифу НЕК "Укренерго" - до 312,76 грн/МВт-год.

Зараз ви читаєте новину «Промисловці допускають зупинку низки заводів через підвищення тарифів на електроенергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути