середа, 21 вересня 2011 15:26

Ахметов захотів отримати найбільші підприємства вуглепрому

Ахметов захотів отримати найбільші підприємства вуглепрому

"ДТЕК" Ріната Ахметова планує взяти участь в конкурсі на концесію цілісних майнових комплексів державних підприємств "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит".

Про це заявив генеральний директор компанії Максим Тимченко.

"Думаю, найближчим часом ми повинні прийняти позитивне рішення про участь у конкурсі", - сказав він, додавши, "ми активно зараз вивчаємо умови, намагаємося це вкласти у наше бачення і концепцію розвитку бізнесу".

Минулого тижня заявку на участь в конкурсі подало ТОВ "Донпромбізнес" - "дочка" вугільної компанії Coal Energy SA (Люксембург), створеної в рамках реорганізації групи НВО "Механік". Вона котирується на Варшавській фондовій біржі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холдинг Ахметова збільшив прибуток у 4,6 раза

Міністерство енергетики та вугільної промисловості оголосило конкурс з надання в концесію "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" строком на 49 років 11 серпня цього року.

Заявки на нього приймаються протягом 60 днів, а після завершення цього терміну розглядаються конкурсною комісією протягом 45 днів.

Претендент на концесію повинен надати документальне підтвердження щорічного видобутку вугілля в обсязі не менше двох мільйонів тонн протягом 2006-2010 років.

До конкурсу, зокрема, не будуть допущені претенденти, у статутному капіталі яких частка будь-якої держави або держпідприємства безпосередньо чи опосередковано перевищує 25%.

"Ровенькиантрацит" оцінено в 2,477 млрд грн, "Свердловантрацит" - в 1,74 млрд грн.

"Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" входять до п'ятірки найбільших за обсягами видобутку вугілля підприємств країни.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов захотів отримати найбільші підприємства вуглепрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути