середа, 21 вересня 2011 10:06

Холдинг Ахметова збільшив прибуток у 4,6 раза

Холдинг Ахметова збільшив прибуток у 4,6 раза

Група СКМ, найбільший приватний холдинг України, що належить Ринату Ахметову, в 2010 році збільшив консолідований прибуток по МСФО в 4,6 раза в порівнянні з 2009 роком - до $ 1,299 млрд.

Як повідомили в прес-службі компанії з посиланням на аудовану PriceWaterhouseCoopers консолідовану звітність, валовий дохід групи СКМ в 2010 році виріс на 57,3% - до $ 12,819 млрд.

Її консолідовані активи за минулий рік зросли на 22,9% і досягли $ 22,788 млрд, а консолідовані витрати за податком на прибуток збільшилися в 2,4 раза - до $ 0,449 млрд.

СКМ також повідомила, що на підприємствах групи СКМ минулого року було зайнято близько 198 тис. осіб, а її капітальні інвестиції становлять $ 1,119 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов заробить 200 мільйонів на львівських шахтарях

У той же час за підсумками минулого року група поки не змогла вийти на показники докризового 2008 року, коли прибуток становив $ 3 млрд, а доходи - $ 15,985 млрд. У той же час активи групи тоді були меншими і становили $ 18,75 млрд.

Група уточнила, що це вже сьома консолідована звітність групи СКМ, складена відповідно до МСФЗ і завірена міжнародною аудиторською компанією.

"2010 рік став для Групи СКМ роком відновлення ринкових позицій після закінчення рецесії світового та українського ринків металопродукції. Крім того, у звітному році до складу Групи Метінвест увійшов Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча ", - назвав два ключових фактори поліпшення показників групи підкреслив генеральний директор СКМ Олег Попов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов придбав шматок "Запоріжсталі"

За його словами, отриманий прибуток буде направлений ??на модернізацію і розвиток активів групи.

"Ми прийняли рішення реінвестувати весь прибуток 2010 року після сплати податків у свої підприємства. А це - понад 5 млрд грн", - цитує слова гендиректора прес-служба СКМ.

Зараз ви читаєте новину «Холдинг Ахметова збільшив прибуток у 4,6 раза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути