Ексклюзиви
вівторок, 01 листопада 2011 10:17

Ахметов вирішив виробляти менше металу, щоб не знижувати ціну на нього

Ахметов вирішив виробляти менше металу, щоб не знижувати ціну на нього

"Метінвест", найбільший український гірничо-металургійний холдинг, з метою протидії падінню цін на металопродукцію на ринках та їх стабілізації вирішив скоротити виробництво гарячекатаного прокату на Маріупольському металургійному комбінаті (ММК) ім. Ілліча.

"Прийнято рішення про скорочення виробництва в умовах безперервного зниження цін і тиску з боку споживачів. З метою стабілізації цін в листопаді по стану-1700 ММК ім. Ілліча заплановано скоротити обсяг виробництва тонколистового прокату на 50 тис. тонн, або на 28%", - повідомили в прес-центрі групи.

У середині жовтня було заявлено, що книга замовлень на листопад формується за цінами в діапазоні $ 610-625 за тонну гарячекатаного рулону на умовах FOB Чорне море. При цьому тоді представник групи підкреслив, що у випадку подальшого зниження цін на ринку "Метінвест" не буде знижувати ціни, але піде на скорочення обсягів виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов позичив у росіян $ 500 мільйонів для купівлі майна в Україні

Як було повідомлено з посиланням на дані Metalbulletin, ММК ім.Ілліча в листопаді пропонує трейдерам гарячекатаний прокат за ціною $ 680 за тонну в порівнянні з $ 700-710 в жовтні. Проте, за деякими даними, трейдери вважали цю ціну завищеною на тлі побоювань нової хвилі кризи.

Погіршення кон'юнктури на ринках металопродукції почалося в другому півріччі поточного року, при цьому найбільш різко ціни на металопродукцію почали знижуватися в кінці вересня - жовтні.

ММК ім.Ілліча входить до складу групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,25%) бізнесмена Ріната Ахметова і група компаній "Смарт-холдинг" (23,75%).

Зараз ви читаєте новину «Ахметов вирішив виробляти менше металу, щоб не знижувати ціну на нього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути