Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2011 19:53

Ціни на український метал впали на 8%

Ціни на український метал впали на 8%

Падіння цін на продукцію металургійної галузі України у жовтні становить 7-8%.

Про це заявив директор Укрпромзовнішекспертизи Володимр Власюк в ефірі Першого ділового каналу.

"Ціни на різні види металопродукції за останній місяць знизилися по-різному. Наприклад, на квадратну заготовку, а це один із провідних видів, вони знизилися на близько 50 доларів. Вони коштували всередньому 660 у вересні, а зараз коштують 610. Більшим було падіння на деякі види плаского прокату, який використовується у машинобудуванні, зокрема гарячокатаний рулон подешевшав на 70 доларів за тонну. Якщо дивитися на холоднокатаний рулон, то він також знизився на 70 доларів за тонну. Тобто падіння цін у галузі склало 7-8%, це дуже відчутно", - сказав він.

Серед причин падіння цін на вітчизняну металопродукцію Власюк назвав ситуацію, що склалася на фінансових ринках.

"Всі споживачі стальної продукції кредитуються. Наприклад, основний споживач - це будівельна галузь, яка використовує близько 50% всього металопрокату, який споживається, в цій галузі. Машинобудівна галузь - близько 12%. Тому погіршення на фінансових ринках у першу чергу призвело до зниження активності споживачів металопрокату. Першими це відчули трейдери, які постачають кінцевим споживачам. Вони знизили свій портфель замовлень на комбінатах", - зазначив він.

"А наприкінці літа спостерігалось протистояння між покупцями і продавцями. Ціни були досить високі, і не відповідали рівню попиту. Очікуючи пожвавлення ринку у вересні, вони тримали високий рівень цін, і ринок перегрівся. Зараз падіня також є наслідком цього", - додав Власюк.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на український метал впали на 8%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути