понеділок, 02 липня 2012 17:30

Ахметов купив три російські шахти і фабрику

Ахметов купив три російські шахти і фабрику
ДТЕК Ріната Ахметова уперше придбав вугільні активи за межами України. Фото: shakhtar.com

ДТЕК уперше придбав вугільні активи за межами України, завершивши угоду з купівлі трьох шахт і збагачувальної фабрики у компанії "Ростовський антрацит".

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Угода передбачає отримання корпоративних прав на ВАТ "Шахтоуправління "Обухівська"(шахта "Обухівська" і збагачувальна фабрика), ВАТ "Донський антрацит" (шахта "Дальня") і ТОВ "Сулінантраціт" (шахта № 410, законсервована).

Сума операції не розголошується.

Усі підприємства розташовані в Ростовській області Російської Федерації (РФ). Промислові запаси вугілля придбаних активів оцінюються в 136 млн тонн, сумарний вуглевидобуток в 2011 році становив близько 0,5 млн тонн. ДТЕК планує довести показники видобутку вугілля цих шахт до 2 млн тонн на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілька сімей хочуть скупити 40 млн га українських чорноземів за копійки - Гриценко

"Купівля вугільних активів, які виробляють вугілля з низьким вмістом сірки, дозволяє ДТЕК забезпечити майбутній попит на продукцію "ДТЕК Свердловантрацит" і "ДТЕК Ровенькиантрацит" і фактично гарантує майбутнє завантаження українських антрацитових шахт ДТЕК. Зниження вмісту сірки в загальному портфелі продукції зміцнює перспективи споживання українського вугілля на внутрішньому ринку, особливо з урахуванням посилення екологічних норм і вимог щодо викидів сірки", - повідомляє ДТЕК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче взяти у Китаю $3 мільярди на розвиток АПК

Крім того, як зазначили в компанії, реалізація вугілля з високим умістом сірки українських шахт ДТЕК одночасно з вугіллям шахт "Обухівська" і "Дальня", в якому сірки мало, дозволить також сформувати портфель експортного якості, який буде в цілому відповідати нормативам ЄС за вмістом сірки (менше 1%). Таким чином, Україна зможе заповнити утворену після закриття шахт в Німеччині та Англії потребу європейського ринку в антрацитах до 2,5 млн тонн щороку.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов купив три російські шахти і фабрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути