четвер, 23 червня 2016 19:05

Агросектор досі асоціюється з кирзовими чоботами і куфайкою - Алекс Ліссітса

Агросектор досі асоціюється з кирзовими чоботами і куфайкою - Алекс Ліссітса
nbuviap.gov.ua

Як змінити імідж сільського господарства в Україні в інетрв'ю Gazeta.ua розповів президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса.

"Агросектор досі асоціюється з кирзовими чоботами та куфайкою. Бізнесу треба працювати над тим, щоб імідж сільського господарства був кращим. Але без системних покращень сільської інфраструктури, щоб не розказували, щоб не робили - зарплати, сучасні трактори, житло і все інше – не спрацює. Людина не зможе до того села доїхати, бо нема дороги", – сказав він.

За його словами, українці продовжують масово їздити на заробітки в Польщу, Німеччину, хоча в Україні є робочі місця на аналогічній роботі з не меншим рівнем зарплат.

"Знайомий із Львівщини посадив у своєму селі полуницю, малину. Поставив таку ж зарплату, як у Польщі. Місцеві все одно поїхали на заробітки за кордон. Йому довелося возити працівників із Херсона, щоб збирали ягоди. У нас багато популізму щодо робочих місць. Приїздиш у будь-який регіон. Місцева влада просить – створіть нам робочі місця. Добре, створили. Але біля кожної молочної ферми треба фактично ставити готель. Бо місцеві не йдуть працювати", – зазначає Ліссітса.

Через урбанізацію люди не хочуть жити в селах, тяжіють до роботи в офісі. За дослідженнями УКАБ, 60% студентів аграрних вишів - мешканці сільської місцевості. З них тільки 20% збираються повернутися до села.

Повну версію інтерв'ю читайте за посиланням тут.

Зараз ви читаєте новину «Агросектор досі асоціюється з кирзовими чоботами і куфайкою - Алекс Ліссітса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути