субота, 15 вересня 2012 17:21

Адресним агітаторам платять по 2 тисячі гривень на місяць

Адресним агітаторам платять по 2 тисячі гривень на місяць
Фото: oskolkidml.ru

Олексій Михальчук з міста Ірпінь на Київщині працює адресним агітатором за одного з кандидатів у народні депутати по мажоритарному окрузі №95.

"Це у мене друга робота. Я позмінно працюю охоронцем в одному з наших місцевих супермаркетів, - каже Олексій. - Адресним агітатором мене зробила теща. Вона так працює ще з квітня. Має щотижня обходити кілька будинків по своїй вулиці, проводить там агітацію за одного кандидата. А я за нього агітую у нашому домі - збираю підписи. Розношу календарі, блокноти, ручки і програмки до виборів".

Олексій отримує 3 тис. грн зарплати у супермаркеті. За передвиборчу агітацію має 2 тис. грн.

"Зарплату платять регулярно. Мене на роботу взяли у кінці липня. Тоді за тиждень дали 500 гривень, а за серпень — дві тисячі, як і домовлялися. Кандидат мені подобається, я теж за нього планую голосувати. Вже півбудинку свої підписи за нього поставили. Він зробив дитячий майданчик. За його сприяння поклали у нас дорогу. Обіцяє на наступну весну біля нас відкрити ще один дитячий садок".

Адресні агітатори користуються популярністю ще від президентських виборів 2010 року. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів киянин Микола, який через соціальні мережі шукає людей для роботи на виборах у Києві і Київській області.

"Адресні агітатори працюють на окремій вулиці або будинку. Отримують по 2-2,5 тис. грн на місяць. Знають добре усіх виборців, до кожного шукають підхід. Це люди з підвішеним язиком, часто живуть на тій же вулиці, на якій працюють, мають авторитет серед сусідів, знають проблеми вулиці і окремих будинків, знають що обіцяти – комусь ремонт у під'їзді, броньовані двері вставити чи сміттєву трубу пробити".

За словами Миколи, перед початком виборів адресних агітаторів збирають на збори. Викладають основні тези виборчого законодавства, вчать викликати довіру у співрозмовників і пропонують влучні тези для вдалої агітації.

"Адресні агітатори не тільки збирають підписи, а й розносять подарунки від кандидата у депутати. Найчастіше — продпакети. У гуртожитки можуть дарувати техніку — пральні машинки чи холодильники на поверх. У продпакет кладуть найчастіше згущене молоко, шоколад, печиво, сардини або шпротний паштет, цукор, муку, олію, чай "Ділма" або "Принцеса Ява".

Зараз ви читаєте новину «Адресним агітаторам платять по 2 тисячі гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути