Ексклюзиви
субота, 20 травня 2017 09:05
Сергій Дзех
Сергій Дзех
Журналіст, редактор

Старі відчуття

– Раніше ненавиділа суддів, а зараз шкода. Нещасні вони, – каже Людмила.

Вона – медсестра у психіатричній лікарні. Працює у відділенні, куди потрапляють переважно після нервового зриву. Півроку тому розповідала, як до них за гроші лягають судді, прокурори й поліцейські. Так уникають переатестації чи перевірок на роботі. Але за останній місяць потрапили кілька справді хворих прокурорів і суддів.

– З виду нормальні люди. Перші пару днів думала, що теж за гроші вклалися. Потім почали чудити, – розповідає Людмила. – Один прокурор, здоровий дядько, а плаче ночами, як немовля. Вколюємо заспокійливі й крапельниці ставимо. Ще є колишній працівник Служби безпеки. Йому постійно здається, наче на хабарі ловлять. Заходжу в палату, а він їсть папір. Думає, то мічені гроші. Найбільша ж біда з районним суддею. Три тижні у нас. Ночами встає і кудись іде. Треба перехоплювати. Кілька днів тому втік за 4 кілометри від лікарні. Сидів на землі і бурмотів якийсь вирок. Дивлюся на нього, і сльози навертаються. Ще ж не старий, а біда.

– Дай телефон цієї Людмили, – каже наступного дня знайомий, якому переповідаю історію. – У мене в двоюрідної сестри свекор суддею вже 17 років. Зараз тиснуть з усіх боків. Перевірки призначають. Треба йому десь відлежатися, наче з нер­вовим зривом. Гроші гарні заплатить. І знайомій твоїй повернемо старі відчуття.

Зараз ви читаєте новину «Старі відчуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути