середа, 09 листопада 2022 08:19

З'ясували, навіщо "вагнерівці" приписують собі всі здобутки на Донбасі

З'ясували, навіщо "вагнерівці" приписують собі всі здобутки на Донбасі
Найманці ПВК "Вагнер" приписують собі всі заслуги у всіх боях навколо Бахмута. Фото: eastnews.ua

Найманці приватної військової компанії "Вагнер" вигадують собі перемоги, щоб посилити вплив на російську владу.

ПВК "Вагнер", яку контролює наближений до президента РФ Володимира Путіна російський олігарх Євген Пригожин, перебільшує свої здобутки на Донбасі, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни ISW. Таким чином у "Вагнері" намагаються посилити вплив Пригожина на кремлівський режим.

"7 листопада російські джерела почали повідомляти про те, що найманці ПВК "Вагнера" і бойовики так званого 6-го козацького полку ЛНР атакували рубежі оборони Збройних сил України в Білогорівці Луганської області. Однак 8 листопада російське висвітлення значно змінилося: так звані російські військові блогери почали стверджувати, що повідомлення про участь 6-го козацького полку в операціях під Білогорівкою є неправдивими. Нібито лише "вагнерівці" брали участь в операції", – сказано у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ підсмажили окупантів на Запоріжжі ‒ найголовніше зі зведення Генштабу

Найманці ПВК "Вагнер" приписують собі всі заслуги у всіх боях навколо Бахмута.

"Таким чином вони намагаються зміцнити репутацію улюбленої ударної сили Кремля", – припускають аналітики ISW.

Оприлюднивши інформацію про приїзд секретаря Ради національної безпеки Росії Миколи Патрушева, Іран намагається продемонструвати поглиблення співпраці з Кремлем. Іран неявно прагне підкреслити, що російський чиновник звернувся до Тегерану за допомогою у війні проти України.

Іранське державне інформаційне агентство Nour повідомило (без підтвердження з боку РФ), що секретар РНБО РФ Патрушев прибув до Тегерана 8 листопада, ймовірно, для обговорення потенційного продажу іранських балістичних ракет Росії.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, навіщо "вагнерівці" приписують собі всі здобутки на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути