середа, 09 листопада 2022 06:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Іран намагається показати поглиблення співпраці з Кремлем – аналітики США

Іран намагається показати поглиблення співпраці з Кремлем – аналітики США
Іран неявно прагне підкреслити, що російський чиновник звернувся до Тегерану за допомогою у війні проти України. Фото: eastnews.ua

Оприлюднивши інформацію про приїзд секретаря Ради національної безпеки Росії Миколи Патрушева, Іран намагається продемонструвати поглиблення співпраці з Кремлем.

Іранське державне інформаційне агентство Nour повідомило (без підтвердження з боку РФ), що секретар РНБО РФ Патрушев прибув до Тегерана 8 листопада, ймовірно, для обговорення потенційного продажу іранських балістичних ракет Росії, передає американський Інститут вивчення війни ISW.

"Агентство повідомило про приїзд Патрушева в англомовному твіті, заявивши, що секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані запросив Патрушева. Він зазначив, що Патрушев також зустрінеться з іншими високопоставленими іранськими політичними та економічними чиновниками для обговорення російсько-іранського співробітництва", – ідеться у звіті американських аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деталі до іранських дронів виготовили після 24 лютого – у ГУР знайшли докази

Експерти припускають, що йдеться про навмисний акцент на поглибленні співпраці між Москвою і Тегераном для міжнародної аудиторії. Іран неявно прагне підкреслити, що російський чиновник звернувся до Тегерану за допомогою у війні проти України.

Водночас Кремль продовжує зусилля з таємного придбання боєприпасів для використання в Україні з метою пом'якшення наслідків міжнародних санкцій та поповнення російських запасів боєприпасів, які постійно виснажуються.

В уряді Ірану визнали постачання дронів-камікадзе Російській Федерації. Однак, згідно із заявою міністра закордонних справ Хоссейна Амір-Абдоллахіяна, це було ще до початку повномасштабної війни та в невеликій кількості.

Зараз ви читаєте новину «Іран намагається показати поглиблення співпраці з Кремлем – аналітики США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути