четвер, 31 серпня 2017 18:29

Зворушлива інсталяція про зниклих безвісти на Донбасі
5

"Новин немає, але я не вірю.."
Фото: Еспресо
"Новин немає, але я не вірю.."
"Новин немає, але я не вірю.."
"Новин немає, але я не вірю.."
"Новин немає, але я не вірю.."

31 серпня на Софіївській площі у Києві спорудили арт-інсталяцію "Новин немає, але я не вірю…". Проект присвятили зниклим безвісти на понівеченому конфліктом Донбасі, та їхнім сім'ям по всій Україні. Це лабіринт, змонтований зі старих дверей, віконних рам та підлоги.

"Всередині розміщено багато аудіозаписів. Моя головна ціль, щоб люди відчули те, крізь що проходять рідні зниклих безвісти. Метафоричний лабіринт, помережаний реальними історіями про сім'ї людей, зниклих безвісти по обидві сторони від лінії зіткнення та веде відвідувачів заплутаним світом пошуків та сподівань. Його завдання – допомогти відвідувачам зрозуміти біль, психологічний стрес і відчай тих, хто просто хоче знати, що сталося з їхніми близькими", - говорить авторка проекту Дар'я Кольцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДНР прославляють мертвих бойовиків на бігбордах

Лабіринт на площі має на меті нагадати, що родини зниклих безвісти повинні бути визнані жертвами збройного конфлікту, а їх особливі потреби повинні братися до уваги, заявляють організатори – делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Станом на серпень 2017 року понад 650 родин досі шукають своїх рідних з допомогою Червоного Хреста.

Виставка триватиме до 10 вересня.

Українці у прифронтових містах і селищах не мають найнеобхіднішого і залишилися напризволяще зі своїми проблемами. Влада ДНР залякує людей. "Нам весь час по телевізору розповідали, що ви приїхали нас різати! А ви, виявляється, воду привезли!" - сказав місцевий при зустрічі з українським волонтером.

Зараз ви читаєте новину «Зворушлива інсталяція про зниклих безвісти на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути