Ексклюзиви
неділя, 30 липня 2017 15:14

Звільнену з полону бойовиків жінку-інваліда катували

Звільнену з полону бойовиків жінку-інваліда катували
Людмилі Сурженко пошкодили палець. Фото: Twitter

Луганчанку Людмилу Сурженко катували в полоні бойовиків.

"МДБ ЛНР здійснювало тиск на вказану нашу громадянку, у тому числі фізичний (плоскогубцями пошкоджено палець на руці) з метою оприлюднення у подальшому відео із її "зізнаннями" у роботі на українські спецслужби", — написав голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко у Facebook.

Сурженко відпустили у важкому психологічному стані. Їй надали необхідну медичну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З полону бойовиків звільнили жінку-інваліда

"Обласна влада надає Людмилі всю необхідну допомогу. Підготовлені звернення до міжнародних організацій та судових інстанцій з приводу кричущого порушення прав людини! Черговий матеріал для Гаазького трибуналу", - додав Клименко.

Питання щодо катувань Людмили Сурженко піднімуть під час скайп-конференції щодо заручників у форматі Мінської гуманітарної групи 31 липня.

"Це неправильно, що протягом всього часу роботи Мінської групи представник ОБСЄ лише раз відвідав українських заручників, і бачив лише кількох з них, а не всіх. До українських тюрем всі міжнародні організації мають доступ. А всі факти катування українців бойовиками мають бути засуджені як українськими, так і міжнародними судами", -  написала віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Зараз Людмила Сурженко в лікарні.

Жінка жила з мамою в окупованому Луганську, іноді вибираючись на українську територію за продуктами і медикаментами. Під час однієї такої поїздки, 13 липня, на неї звернули увагу терористи ЛНР. Свідки розповідають, що на пункті пропуску між Станицею Луганською, підконтрольною ЗСУ і псевдо-республікою, бойовики примусили Сурженко показати вміст сумки, ретельно переглядали документи, а потім забрали з собою "на перевірку". Не дочекавшись дочку, мама Людмили підняла на ноги міжнародні організації, яким дозволено працювати на непідконтрольних територіях. З чуток, Людмила була викрадена співробітниками МГБ ЛНР, терористи підозрювали її в "шпигунстві" і діяльності, спрямованій на підрив "молодої республіки".

Зараз ви читаєте новину «Звільнену з полону бойовиків жінку-інваліда катували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути