вівторок, 22 жовтня 2019 14:39

Зустріч "нормандських" лідерів: Кремль знайшов нову відмовку

Зустріч "нормандських" лідерів: Кремль знайшов нову відмовку
Кремль знов звинувачує Україну в відтермінуванні зустрічи у "Нормандському форматі". Фото: росзмі

У Кремлі заявили, що не можуть назвати строки зустрічі у "нормандському форматі".

У цьому звинуватили небажання України виконувати російські вимоги, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, пише Уніан.

"Ви знаєте, справді, "нормандському формату" зараз важко. Ви знаєте, що "нормандський формат" у свій час погодив якийсь комплекс домовленостей. І зараз одна зі сторін-учасниць допускає відходження від цього комплексу домовленостей, ускладнюючи тим самим підготовку до можливого і настільки необхідного наступного саміту. Відповідно, у ситуації, коли одна зі сторін заявляє про якісь нові підходи, "нормандський формат", скажімо так, відчуває певні труднощі з тим, щоб належним чином підготувати такий саміт. І це затягує настільки цінний час", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Макрон поговорили про Україну

Глава МЗС України Вадим Пристайко припускав, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" може відбутися у листопаді. За його словами, президент Володимир Зеленський намагається зробити все можливе для проведення цього саміту.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч "нормандських" лідерів: Кремль знайшов нову відмовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути