Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2019 07:55

Путін і Макрон поговорили про Україну

Путін і Макрон поговорили про Україну
Президенти Франції Еммануель Макрон і Росії Володимир Путін обговорили підготовку зустрічі нормандської четвірки. Фото - ВВС

21 жовтня президенти Франції і РФ Еммануель Макрон і Володимир Путін обговорили підготовку зустрічі нормандської четвірки.

Зазначається, що під час спілкування Путін акцентував увагу на безальтернативності Мінських домовленостей у питанні врегулювання ситуації на Донбасі.

Телефонна розмова лідерів двох країн відбулася за ініціативою французької сторони, повідомляє прес-служба Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: План Б: як діятиме Україна у разі провалу "нормандського формату"

"Від Києва потрібна безумовна реалізація всіх домовленостей, досягнутих у нормандському форматі і в контактній групі. Перш за все, це стосується розведення сил і засобів на двох узгоджених ділянках лінії зіткнення біля населених пунктів Золоте і Петровське, а також імплементації в українське законодавство формули Штайнмаєра", — сказано в повідомленні.

У Кремлі також додали, що до проведення чергового саміту нормандської четвірки варто ретельно підготуватися. Що дозволило б виробити нові кроки в контексті повного виконання Мінських угод. Домовлено, що відповідна робота буде продовжена помічниками лідерів і міністерствами закордонних справ.

Зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" може відбутися у листопаді. Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

Зараз ви читаєте новину «Путін і Макрон поговорили про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути