Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ зірвали плани окупантів на Донбасі. Ворог відступив під Авдіївкою

ЗСУ зірвали плани окупантів на Донбасі. Ворог відступив під Авдіївкою
ЗСУ відбивають штурм окупантів на Донбасі. Фото: Генштаб

Ворожа розвідка боєм у напрямках Водяного та Пісків завершилась втратами та відступом.

Противник намагався наступати в напрямках Авдіївки, Красногорівки та Великої Новосілки. Зазнав втрат та відійшов. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Окрім обстрілів по лінії зіткнення, ворог стріляв з авіації неподалік Новоандріївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зосередяться на одному напрямку – аналітики США про плани окупантів на Донбасі

Ворожі штурмові та наступальні дії у напрямку Вершини та Семигір'я наші воїни успішно відбили. Противник намагається наступати в районах Новолуганського та Соледара. Бойові дії тривають.

На Слов'янському напрямку стріляв в районах Курульки, Дібрівного, Норцівки, Мазанівки, Лозової, Шнурків, Гусарівки, Грушувахи, Вірнопілля та Мосьпанового.

На Краматорському напрямку обстріляв із ствольної, реактивної артилерії та танків райони населених пунктів Сіверськ, Івано-Дар'ївка, Спірне, Крива Лука, Серебрянка, Григорівка, Званівка та Верхньокам'янське. З авіації бив біля Серебрянки та Спірного.

На Бахмутському напрямку гатить неподалік Шумів, Бахмутського, Берестового, Покровського, Соледара, Яковлівки, Бахмута, Веселої Долини, Травневого, Зайцевого і Вершини. Окупанти завдали авіаційних ударів неподалік Соледара та Веселої Долини.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська Російської Федерації нібито "звільнять" територію Донецької області до кінця серпня. Про це сказав перший заступник "голови мінінформації" так званої ДНР Данило Безсонов. Терорист не уточнив, про серпень якого року йдеться.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ зірвали плани окупантів на Донбасі. Ворог відступив під Авдіївкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути