пʼятниця, 29 липня 2022 06:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Зосередяться на одному напрямку – аналітики США про плани окупантів на Донбасі

Зосередяться на одному напрямку – аналітики США про плани окупантів на Донбасі
РФ може применшувати значення захоплення Сіверська, щоб зосередитися на Бахмуті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти на Донбасі можуть зменшити спроби взяти Сіверськ, щоб зосередитися на Бахмуті.

Водночас малоймовірно, що ворог зможе захопити місто, повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW).

"Війська Російської Федерації в Донецькій області намагаються отримати вигоду з недавніх незначних успіхів на південний схід від Бахмута, продовжуючи спроби просування в тому районі. Російські сили намагалися досягти конкретних успіхів навколо Сіверська і не робили підтверджених дій у напрямку міста з моменту захоплення адміністративного кордону Луганщини на початку липня. Тож російське командування, ймовірно, спробує зберегти темп навколо Бахмута, можливо, за рахунок тиску на Сіверськ", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: показали свіжу карту бойових дій

28 липня окупанти продовжували просуватися на північ до Бахмута з недавно захоплених позицій в районі Новолуганського, а також просувалися в південно-західному напрямку по шосе Т1302 із недавно захоплених позицій в Берестові.

"Російські війська провели обмежені наземні атаки на північний захід від Слов'янська, а також на північний схід та південний захід від Бахмута. Росіяни можуть активізувати наступальні операції навколо Авдіївки та створювати умови для відновлення наступальних операцій у напрямку Харкова", – вважають експерти.

Російські сили також зробили спробу обмеженого наземного наступу на південній осі, але, ймовірно, зазнали територіальних втрат у Херсонській області. Вони намагаються зберегти свої наземні шляхи через Дніпро, що з'єднують Херсон з тиловими районами у східній частині області.

Збройні сили України просуваються у Херсонській області. Українські захисники поступово вибивають ворога із захоплених ним територій. ЗСУ, ймовірно, готуються розпочати або вже розпочали контрнаступ у Херсонській області.

Увечері 26 липня Збройні сили України вдарили по Антонівському мосту в тимчасово окупованому Херсоні.

Антонівський міст – це один з двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на територію, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повністю знищать міст, окупанти опиняться фактично в оточенні.

Зараз ви читаєте новину «Зосередяться на одному напрямку – аналітики США про плани окупантів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути