Ексклюзиви
субота, 29 жовтня 2022 12:28

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ взяли під вогневий контроль трасу Сватове – Кремінна: що це означає

ЗСУ взяли під вогневий контроль трасу Сватове – Кремінна: що це означає
Траса Сватове – Кремінна вже під контролем ЗСУ. Поки лише вогневим. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові взяли під повний вогневий контроль трасу Сватове – Кремінна на Донеччині.

Захисники таким чином унеможливлюють пересування будь-якої логістики ворога цією трасою. Про це розповів речник Східного угруповання військ полковник Сергій Череватий в телемарафоні "Єдині новини" 29 жовтня, передає Gazeta.ua.

"Усі основні ділянки дороги Сватове – Кремінна, тобто траси R-66, під контролем Збройних сил України. Там тривають бойові дії. Збройні сили України проводять операції, про деталі яких можна буде сказати дещо згодом", – повідомив Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти намагалися прорватися у Білогорівку – Гайдай

На запитання ведучої про те, який вигляд на практиці має взяття траси під вогневий контроль та що це означає для противника, Череватий відповів:

"Взяття траси під вогневий контроль означає, що ми за допомогою наших безпілотних літальних апаратів постійно її бачимо й вона перебуває в досяганні нашої артилерії декількох типів. Тобто ми в будь-який момент у дуже короткі терміни знищуємо все, що по ній може пересуватися, маються на увазі ворожі об'єкти".

ЗСУ просуваються на Луганщині – у напрямку Сватового та Кремінної. Ведуть бої на декількох ділянках, за даними американських військових аналітиків на ранок 29 жовтня.

Днями керівник Луганської області Сергій Гайдай розповів, що у районі Сватового йдуть запеклі бої. Це ускладнює постачання російських військ та їхню логістику.

Раніше Гайдай розповів, що просування ЗСУ на Луганщині проходить не так швидко, як хотілося б, адже росіяни підтягнули туди свої резерви. Також Гайдай натякнув, що на Луганщині є нові звільнені населені пункти. Називати їх не став. Пояснив це тим, що таку інформацію повинен розголошувати лише Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ взяли під вогневий контроль трасу Сватове – Кремінна: що це означає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути