Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2022 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просуваються вперед щодня ‒ Гайдай розповів про звільнення Луганщини

ЗСУ просуваються вперед щодня ‒ Гайдай розповів про звільнення Луганщини
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай каже, що росіяни підтягують резерви для боїв на Луганщині. Фото: t.me/luhanskaVTSA

На Луганщині, хоч і не так швидко, як хотілося б, але Збройні сили України просуваються вперед.

В українських військових є розуміння, що швидкого просування не буде, бо російські окупанти мали час, щоб підтягнути резерви і добре закріпитись в області. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Ми там фіксуємо дуже багато і свіжомобілізованих з Росії, і зеків привезли, і техніку. Був час, щоб підготувати певні оборонні споруди та дуже багато території замінувати", ‒ каже Гайдай.

Зокрема, багато військової техніки та резервів загарбники стягнули до Сватового, де готують активну оборону. Там зараз усе мінують, а невеликі мости підривають. Потужніші переправи, поки що, залишають. Кажуть, що, можливо, буде їхній контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ триває – Гайдай розказав про деокупацію Луганщини

"Але який може бути контрнаступ, якщо кожного дня на кілометр-два-три просуваються ЗСУ. Тому сподіваюсь, що найближчим часом Генштаб зможе потішити нас добрими новинами", ‒ наголосив Гайдай.

Обласна військова адміністрація нині чекає дозволу від військових заходити у вже звільнені населені пункти, щоб допомогти людям готуватися до зими. Але, поки що, прифронтові села і міста росіяни масовано обстрілюють.

"Ми вже створили недалеко від наших населених пунктів у Харківській області склад. Там уже заготовлене все: і харчові набори, і набори для ремонтів, і теплі речі. Підготували ліки. У нас готові ремонтні бригади. Але поки немає можливості зайти, щоб спокійно люди працювали", ‒ говорить Гайдай.

Збройні сили України просуваються на Луганщині. Українські захисники рухаються уперед на Сватівському і Кремінському напрямках. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Окупанти намагалися прорватися в Білогорівку, але всі їхні атаки були відбиті.

Триває контрнаступ Збройних сил України у Херсонській області та на північному сході. Водночас точаться й жорсткі бої з російським ворогом на Донбасі, свідчать свіжі карти й останні висновки аналітиків американського Інституту вивчення війни ISW.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просуваються вперед щодня ‒ Гайдай розповів про звільнення Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути