пʼятниця, 28 жовтня 2022 08:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: свіжі карти бойових дій на 28 жовтня
4

Триває контрнаступ Збройних сил України у Херсонській області та на північному сході.

Водночас точаться й жорсткі бої з російським ворогом на Донбасі, свідчать свіжі карти й останні висновки аналітиків американського Інституту вивчення війни ISW.

"Російські джерела стверджують, що українські сили ведуть контрнаступальні операції на північному сході Харківської області та на лінії Кремінна – Лисичанськ Луганської області. Водночас російські сили продовжують завдавати ударів по Донеччині", – йдеться у звіті експертів за минулу добу.

Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті
Фото: understandingwar.org
Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті
Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті
Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ повідомили переможні новини з південного фронту

Тим часом війська РФ продовжують підготовку до оборони на східному березі Дніпра у Херсонській області. Російські джерела стверджують, що українські сили провели у регіоні обмежені наземні атаки.

Зараз противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, водночас не припиняє ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Окупанти дуже стурбовані загрозою оточення Кремінної.

"Росіяни та окупаційні "чиновники" почали вилучати мобільні телефони українців на окупованих Росією територіях, аргументуючи це "заходами безпеки", – додали аналітики.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що інформація про відступ російських військ із Херсона є інформаційною атакою. Насправді окупанти готуються воювати за місто.

ОК "Південь" також підтверджує, що російські загарбники готуються тримати тимчасово окупований Херсон.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: свіжі карти бойових дій на 28 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути