пʼятниця, 28 жовтня 2022 07:30

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ повідомили переможні новини з південного фронту

ЗСУ повідомили переможні новини з південного фронту
Українські ракетні війська і артилерія уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки ворога. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території та зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Водночас ворог не припиняє ведення наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Противник обстрілює позиції українських військ вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання позицій на окремих напрямках, зокрема, на лівому березі річки Дніпро на Херсонщині, активно веде повітряну розвідку, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 28 жовтня.

"Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 29 ударів. Підтверджено ураження 21 району зосередження живої сили, озброєння та військової техніки ворога, трьох опорних пунктів та п'яти позицій зенітних ракетних комплексів. Підрозділи протиповітряної оборони збили два ворожих гелікоптери Ка-52 та штурмовик Су-25", – пише Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли, які плани російські військові створюють на Херсон

Українські ракетні війська й артилерія уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки ворога, а також склад із боєприпасами противника.

"Підтверджено ураження живої сили та техніки росіян за попередні дні. У Запорізькій області знищено вісім одиниць озброєння та військової техніки різного типу та поранено до 120 військовослужбовців. На тимчасово зайнятій території Херсонської області відзначено доставку до лікувальних закладів майже 100 поранених окупантів", – ідеться у повідомленні.

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Андріївка, Білогорівка Луганської області; Бахмут, Бахмутське, Времівка, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Мар'їнка, Невельське, Новобахмутівка, Первомайське, Яковлівка Донецької області.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що інформація про відступ російських військ із Херсона є інформаційною атакою. Насправді окупанти готуються воювати за місто.

ОК "Південь" також підтверджує, що російські загарбники готуються тримати тимчасово окупований Херсон.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ повідомили переможні новини з південного фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути