пʼятниця, 28 жовтня 2022 05:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розповіли, які плани російські військові створюють на Херсон

У ЗСУ розповіли, які плани російські військові створюють на Херсон
ЗСУ уважно спостерігають за планами окупантів. Фото: slovoidilo.ua

Російські окупанти розробляють кілька сценаріїв розвитку подій на півдні України та прокручують різні варіанти. Серед них - спроби тримати оборону, провокації, шантаж, ІПСО.

Зокрема, окупанти окопуються в Херсоні, плануючи воювати за нього, розповіла керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк В ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua

За її словами, біля Херсона і місті така велика кількість російських солдатів, що вони можуть діяти на багатьох напрямках і згідно з кількома планами.

"Вони можуть залишити певні сили, щоб утримувати правий берег. Але те, що вони готуються до оборони лівого берега - це також досить красномовно" - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині окупанти відводять елітні підрозділи

Збройні Сили України готові до будь-яких варіантів розвитку подій і до будь-яких російських провокацій - за окупантами уважно спостерігають та припиняють спроби їхніх провокацій.

"Те, що вони намагалися звинувачувати ВСУ, заздалегідь, то в підриві ГЕС, то в підриві "брудної бомби". Тобто вони постійно якісь інсинуації намагаються вкидати, для того, щоб створити це відволікання від справжніх процесів" - додала Гуменюк.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що інформація про відступ російських військ з Херсона є інформаційною атакою. Насправді окупанти готуються воювати за місто.

ОК "Південь" також підтверджує, що російські загарбники готуються тримати тимчасово окупований Херсон.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розповіли, які плани російські військові створюють на Херсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути