Ексклюзиви
субота, 22 жовтня 2022 11:23

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині тривають запеклі бої – Гайдай про деокупацію регіону ЗСУ

На Луганщині тривають запеклі бої – Гайдай про деокупацію регіону ЗСУ
Запеклі бої точаться в напрямку Сватового. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У Луганській області тривають запеклі бої в напрямку Сватового, куди росіяни підтягнули величні резерви частково мобілізованих.

Водночас лінія "Вагнера" наразі встановлена лише упродовж 2 км. Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 22 жовтня розказав у суботу голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного марафону.

"На окупованій території ворог поводить тотальну мобілізацію. У навколишніх до Сватового селах будинки місцевих жителів зайняли бойовики. Затримана у Стельмахівці організаторка псевдореферендуму – це лише перший дзвінок для колаборнатів. Їм нема куди бігти", – розказав він.

Найманці ПВК "Вагнер" звели укріплення в районі окупованого міста Гірське. Укріплення завдовжки 1,6 км складається з чотирьох рядів цементних пірамід, побудованих за зразком радянських оборонних ліній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог щосили вгатив по Бахмуту: є загиблі й багато поранених

Найгарячішою ділянкою Луганщини залишається місцевість поблизу Сватового. Навколишню територію окупанти розстрілюють реактивною артилерією. У невеликих селах поблизу Сватового і Кремінної росіяни виселили всіх жителів і розмістили там своїх військових. Водночас найбільше російської техніки зосереджено біля Сватового та Троїцького.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині тривають запеклі бої – Гайдай про деокупацію регіону ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути