Ексклюзиви
неділя, 14 травня 2023 07:57

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ, ймовірно, зайняли нові позиції навколо Бахмута – ISW

ЗСУ, ймовірно, зайняли нові позиції навколо Бахмута – ISW
ЗСУ під Бахмутом зайняли нові позиції – ISW. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Збройні сили України продовжують контратаки в районі Бахмута Донецької області.

Наші війська, ймовірно, змогли взяти під конетроль там нові позиції. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Аналітики посилаються у звіті на проросійського блогера. Той заявив, що Сили оборони зайняли нові позиції на околиці Курдюмівки – 14 км на південний захід від Бахмута. І нібито відтіснили росіян у цьому районі за канал Сіверський Донець – Донбас.

Він також заявив, що українські сили просувалися у бік Кліщівки (7 км на південний захід від Бахмута) з боку Предтечино (16 км на південний захід від Бахмута).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важкі бої за Бахмут: Генштаб повідомив останні новини з найгарячішої ділянки

За оцінкою ISW, на 13 травня ЗСУ звільнили 16,85 кв. км у районі Бахмута під час недавніх контратак. Водночас експерти не спостерігали візуального підтвердження додаткових успіхів ЗСУ на південний захід від Бахмута, про що кажуть росблогери.

Російські джерела поширили кадри, що показують наслідки недавньої контратаки українських військ на російські позиції в районі Майорська (20 км на південний захід від Бахмута). І заявили, що начебто відбили атаки.

10 травня у Сухопутних військах ЗСУ підтвердили успішні контратаки Сил оборони на Бахмутському напрямку. На окремих ділянках фронту ворог не зміг втримати натиск і відступив на дистанцію до 2 км, повідомило командування.

11 травня на південь від села Іванівське Бахмутського району захисники вибили частину окупантів. Під час важких боїв воїни розбили підрозділи 4-ї окремої мотострілецької бригади та 374-го окремого стрілецького батальйону збройних сил Росії, повідомив батальйон "Айдар".

Українські війська відкинули росіян назад на деяких східних напрямках, заявив президент Володимир Зеленський після Ставки верховного головнокомандувача 12 травня. Деталей він не повідомив.

У Міноборони заявили, що українські військові на Бахмутському напрямку не втратили за поточний тиждень позицій та просунулись вперед на 2 км.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ, ймовірно, зайняли нові позиції навколо Бахмута – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути